اکثر ما نمی دانیم علت پوسته پوسته شدن ناخن چیست و مشکل از کجاست و برای تمیز کردن ناخن ها چه باید کرد. از این رو در این مقاله از سایت فروشگاهی گلارا سعی کردیم پوست اطراف ناخن را به صورت عمیق مورد بررسی قرار دهیم و علت و درمان پوسته شدن اطراف ناخن را بررسی نماییم پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
فهرست مطالب
Toggleعلائم لایه برداری ناخن چیست؟
پوسته پوسته شدن ناخن برای هر فردی می تواند علائم متفاوتی داشته باشد و به روش های مختلفی رخ می دهد. اما باید بدانید که اکثر افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، ناخن های بد شکلی دارند و شاهد پوسته شدن آنها هستند. این مشکل ممکن است با علائم زیر همراه باشد:
- ترک های افقی و یا عمودی روی صدف ناخن
- خشکی و پوسته پوسته شدن اطراف ناخن
- زرد شدن ناخن ها
- ایجاد برآمدگی روی ناخن
حساسیت های فصلی
حساسیت بدن به بعضی از فصلهای سال میتواند علت پوسته شدن اطراف ناخن باشه. برای مثال، واکنش به هوای خشک سال، یعنی دمای اب و هوای فصل زمستان میتواند علت پوسته شدن دور ناخن باشد. اگر چه قادر نیستیم آب و هوا رو تغییر دهیم، اما میتوان با استفاده از روغن های گیاهی و کرم های مرطوب کننده و وازلین آن را کنترل کرد.
استفاده از روغن کوتیکول
روغن کوتیکول به منظور حفظ رطوبت ناخن توسط ناخن کاران حرفه ای استفاده می شود. کوتیکول همان نوار پوستی اطراف ناخن است که بنا به دلایل مختلف ممکن است پوست پوست شود و یا ترک بخورد. ویتامین E موجود در روغن کوتیکول به بهبود پوست دور ناخن کمک میکند. اگر به سلامت ناخن هایتان اهمیت می دهید، خرید روغن کوتیکول می تواند بهترین گزینه برای شما باشد.
استفاده از لاک ناخن و لاک ژل نامناسب
استفاده از لاک و لاک ژل ناخن با کیفیت میتواند تا حد بسیار زیادی از تاثیرات منفی پوسته شدن اطراف ناخن جلوگیری کند؛ باید توجه داشته باشید که علت بسیاری از این پوسته شدن ها استفاده از مواد نامرغوب است. بنابراین در هنگام خرید این محصولات به ترکیبات و تاریخ تولید و مصرف این مواد توجه کنید.
کمبود ویتامین
کمبود ویتامین هایی از جمله ویتامین C ،A ،B میتونه یکی دیگر از عوامل ایجاد پوسته شدن اطراف ناخن باشد.
- ویتامین A: در صورت کمبود ویتامین A یا مصرف بیش از حد این ویتامین، ممکن است پوست و ناخن را تحریک کند. البته این مسمومیت واکنش های دیگری شامل تهوع، سرگیجه و خستگی هم دارد که برای درمان آن باید حتما به پزشک مراجعه کنید. برای این اتفاق باید دوز بسیار زیادی از ویتامین A را وارد بدن کنید. همچنین احتمال بروز مسمومیت ناشی از ویتامین A در بیمارانی که دچار نارساییهای کبدی هستند، بیشتر است.
- ویتامین B: بیوتین یا ویتامین B7 نقش پررنگی در حفاظت از پوست، مو و ناخنها دارد. از دیگر علائم کمبود ویتامین B قرمزی چشم، ترک خوردن لب، خستگی، افسردگی، بیخوابی و از دست دادن اشتها و… است. اگر خشکی پوست تا جایی پیش رود منجر به پسوریازیس (داءالصدف یا بیماری پوستی مزمن خود ایمنی) و اگزما می شود. همچنین نیاسین یا ویتامین B3 از دیگر ویتامینهای لازم برای سلامت پوست هستش. کمبود این ویتامین عامل اصلی بیماری پلاگره. البته کمبود تریپتوفان (یک نوع اسید آمینه)، ویتامینهای B6 و B2 و آهن نیز در بروز این بیماری نقش دارند.
- ویتامین C: کمبود اسیک فولیک و ویتامین سی (C) یکی دیگر از بروز عوامل پوسته شدن اطراف ناخنه. کمبود ویتامین سی در بدن موجب کاهش سرعت رشد ناخن و مو میشه. همچنین ویتامین سی از اصلیترین مواد تشکیل دهنده کلاژنهاست. به همین خاطر کمبود آن چنین پیامدهایی در بدن ما دارد.
دلیل لایه برداری کوتیکول چیست؟
دلایل زیادی می تواند منجر به پوسته شدن ناخن شود. برخی از آنها بدون دارو قابل حل است، برخی نیاز به درمان توسط پزشک متخصص دارند. دلایل زیادی برای این امر وجود دارد، اما در اینجا به مهمترین آنها اشاره می کنیم:
- تماس ناخن با مواد شیمیایی
- کم کاری تیروئید
- پوست خشک
- عادت مکیدن انگشت در کودکان
- بیماری های کلیوی
- ارتباط زیاد ناخن با مواد شوینده
- کم خونی
- بیماری های پوستی
- کمبود برخی ویتامین ها
درمان های خانگی برای تمیز کردن ناخن ها
صرف نظر از دلیل لایه برداری انگشتان دست، پا و ناخن، علاوه بر مراجعه به متخصص پوست و شروع درمان های توصیه شده، باید مراقبت های لازم را در منزل نیز انجام دهید. این موارد بسیار ساده هستند، اما روند بهبودی را بهبود میبخشند و به بهبودی شما کمک میکنند.
- مقدار زیادی آب بنوشید و مقدار زیادی میوه و سبزیجات را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
- در فعالیت های روزانه شرکت کنید و از استرس دوری کنید.
- از ژل آلوئه ورا برای ناخن های خود استفاده کنید.
- از لمس بیش از حد و دستکاری وسواس گونه ناخن های خود خودداری کنید.
- هنگام انجام کارهای خانه یا تا زمان بهبودی نسبی از دستکش پارچه ای استفاده کنید.
- همیشه ناخن ها را با کرم های بدون عطر که حاوی مواد شیمیایی ملایم هستند، مرطوب کنید. برای این کار می توانید از عسل نیز استفاده کنید.
- ویتامین E و امگا 3 می توانند به بهبود سریعتر کمک کنند.
- از آب بسیار داغ و حمام طولانی خودداری کنید.
استفاده از محصولات ارایشی و بهداشتی غیر استاندارد
پوسته شدن اطراف ناخن ممکن است برای استفاده از برخی محصولات آرایشی و بهداشتی مانند کرم های مرطوب کننده و آبرسانهای غیر استاندارد و یا تاریخ مصرف گذشته باشن. این گونه محصولات حاوی موادی هستن که باعث تحریک پوست دست و پوسته پوسته شدن اطراف ناخن میشه. بهتره برای سلامت پوست ناخن خود از محصولاتی که مناسب پوست های حساس هستن، استفاده کنید. زیرا این محصولات فاقد عطر و مواد تحریک کننده میباشند.
برای مطالعه بیشتر:
آموزش نحوه فرنچ ناخن در خانه به همراه تکنیک های صحیح⚡️